Siltumizolācija un energoefektivitāte: 5 iemesli, kāpēc izvēlēties poliuretāna putas ēku siltināšanai

Apkures izmaksām arvien pieaugot, dzīvojamo, sabiedrisko, ražošanas un cita pielietojuma ēku siltināšanas jautājums paliek arvien aktuālāks. Mūsdienās siltumizolācijas materiālu tirgus ir visai plašs, tādēļ ikviens var atrast sev vispiemērotāko risinājumu, ņemot vērā siltināmā objekta specifiku, klienta individuālās vēlmes un budžetu. Tomēr, katram siltināšanas materiālam ir savas tehniskās īpašības un pielietojums, līdz ar to, pirms veikt pirkumu, ir rūpīgi jāizvērtē celtniecības materiālu piedāvājums.

Poliuretāna putas, jeb vienkārši putas ir viens no populārākiem siltināšanas materiāliem, kas palielina ēkas efektivitāti un veiktspēju, tādejādi samazinot enerģijas patēriņu. Šis ir samērā ekonomisks materiāls ar visai plašu pielietojuma spektru, kas lieliski tiks galā gan ar nelielas platības, gan lielas jaudas ražošanas telpas siltināšanu.

1. Ātra uzklāšana

Viena no svarīgākām putupoliuretāna priekšrocībām ir ātra un vienkārša uzklāšana, kas neprasa papildus laika un naudas ieguldījumu sagatavošanās posmā. Pieredzējusi brigāde vienas dienas laikā var izolēt vairāk nekā 500 kvadrātmetrus jumta. Svarīgi ir arī tas, ka putas var uzklāt jebkurā būvniecības posmā, kā arī izmantot jau apdzīvoto ēku izolācijai.

2. Lieliska siltuma un skaņas izolācija

Putupoliuretāns ir polimēru materiāls ar ļoti augstām izolējošām īpašībām, kas palīdz novērst skaņas un nekontrolētu gaisa noplūdi, būtiski samazinot apkures izmaksas. Ja aukstā laikā ēku ir grūti uzsildīt, iekštelpās ir pārāk mitrs un uz sienām ir manāmi pelējumi, visdrīzāk māja ir slikti nosiltināta un jūs lieki pārmaksājat par tās apkuri. Siltinot ēku ar poliuretāna putām var samazināt siltuma zudumu līdz pat 70%, kā arī nodrošināt patīkamu mikroklimatu telpās visa gada garumā.

3. Izcila adhēzija

Putām ir izcila adhēzija un tās pielāgojas izolējamajai virsmai kā "otrā āda". Putupoliuretāna sistēmas ir piemērotas uzklāšanai praktiski uz visām virsmām un būvniecības materiāliem – stikls, metāls, ķieģeļi, betons, koks un citi materiāli. Tāpat, ar putām var aizpildīt pat vissmalkākās plaisas, tādējādi nodrošinot 100% izolāciju arī grūti pieejamās vietās.

4. Plašs pielietojums

Putupoliuretāns ir universāls un funkcionāls materiāls, kas tiek pielietos visu veidu ēku siltināšanā – dzīvokļi, privātmājas, daudzstāvu mājas un biroju telpas. Putupoliuretāna tehnoloģija nodrošina gaisa barjeru, siltumizolāciju un hidroizolāciju sienām, grīdām, jumtiem un ēku pamatiem. Tāpat, putas ir viens no labākiem risinājumiem lielas platības telpu siltināšanai – angāri, garāžas, tirdzniecības platības un ražošanas telpas.

5. Ilgmūžība

Visbeidzot, poliuretāns pārspēj tradicionālos siltumizolācijas materiālus ne tikai efektivitātē un veiktspējā, bet arī ilgmūžībā – materiāls savas siltumizolācijas īpašības sāk zaudēt tikai pēc 25 - 30 gadiem. Šādi ilgmūžības parametri padara putupoliuretānu par vienu no pieprasītākām un augstvērtīgākām būvniecības tehnoloģijām, kas ir pieejamas tirgū.